management1

Risk Management

Risk Management binnen financiële instellingen is door de jaren heen steeds volwassener geworden en daarmee ook steeds meer in de aandacht gekomen van de toezichthouder. XBOJS is een ervaren implementatiepartner op het gebied van Enterprise Risk Management (ERM) en zorgt ervoor dat Risk Management blijft werken in het voordeel van uw organisatie. In de basis moet het erom blijven gaan om risico’s te identificeren, kwalificeren en mitigeren. ERM is een breed vakgebied met vele dimensies waarin wij een rol kunnen spelen bij de ORSA, Risk Appetite, Compliance en Governance. Daarnaast heeft XBOJS ruime ervaring als het gaat op de kwantitatief-technische risicomodellering en efficiënte procesinrichting.

Hoe helpen wij financiële dienstverleners in kwalitatief-technische risicomodellering?

De kernelementen van risicomodellering zijn data, risk engines (IT), risk methods (expert knowledge) en Reporting.

Wij zijn een ervaren partner voor uw organisatie om deze kernelementen in samenhang tot een effectieve productiestraat in te richten.

 

Maar ook bereiken we nu een momentum tot herinrichting!

Voor de implementatie van Solvency II, IFRS17 of Basel werken banken en verzekeraars in langdurige projecten die door regelgeving in een continuüm blijft ontwikkelen.

Nu is het tijd geworden om zorgvuldig achterom te kijken en de complexiteit in de infrastructuur en doublures in de ontwikkelde processen terug te brengen naar de kern (en daarmee ‘low costs’).  

 

Onze toegevoegde waarde zit in het organiseren en inrichten van risicoberekeningen tot de kern van de behoefte.

 

Dit doen we met onze eigen specialismen op het gebied van finance, datagovernance en project-/it management en samen met onze strategische ‘best of class partners’ op   insurance risk en financial risk.

 

Ook bieden wij ‘state of the art’ outsourcingsoplossingen om u te ontzorgen voor risk- and capital calculations (SaaS/BPO).

 

Meer weten? Graag lichten we in een persoonlijk gesprek onze ervaring en aanpak verder toe. Neem contact op met Bram Kamerling (bram.kamerling@xbojs.nl).